Chirurgie Dentara

ECHIPA NOASTRA DE SPECIALISTI IN CHIRUGIE DENTARA REZOLVA SI GARANTEAZA:

 
- extractii complicate

- molari de minte

- dinti inclusi

- rezectii apicale

- chisturile radiculare

- nonoradiculare sub anestezie.

 

  In cazul tratamentelor de chirurgie dentara aparatura performanta contribuie la asigurarea unui rezultat rapid si benefic pentru pacient. Medicii nostri, specializati in chirurgie orala, folosesc Piezotomul in extractii laborioase pentru a evita pierderi majore de tesut osos si pentru a grabi/reduce vindecarea tesutului moale (gingia) ce poate fi afectata ca urmare a aparitiei traumatismului intraoperator, evitand astfel posibila aparitie a unor complicatii postextractionale.    

 Sfaturi Utile:

Operatiile cu lambou sunt proceduri invazive utilizate in tratarea bolilor parodontale avansate. In timpul acestei interventii se decoleaza mucoasa gingivala impreuna cu sau fara periost, pentru a avea acces la radacina dintelui si pentru a curata pungile parodontale, eventual pentru a corecta defectele sau diformitatile osului alveolar.

Operatia cu lambou gingival incepe cu anestezierea locala, apoi cu incizia si decolarea gingiei de pe dinti si osul adiacent. Operatiile cu lambou presupun mai multe tipuri de incizii. Cele orizontale sunt: cu bizon intern, incizie intrasulculara si incizie interdentala, iar cele verticale sunt meziale si distale. Odata expus tesutul de granulatie, acesta se indeparteaza cu chiuretele Gracey si aparatul cu ultrasunete de pe suprafata vestibulara a osului si din jurul radacinilor, proces urmat de detartraj minutios si planare radiculara.

Daca osul prezinta defecte, se continua cu reconturarea si regenerarea acestuia, prin grefe de os si procedee de regenerare tisulara dirijata. Netezirea si indepartarea osului bolnav - procedeul de osteoplastie - permite imbunatatirea atasamentului gingival. Pe parcursul interventiilor se spala plaga cu ser fiziologic, se asigura ca nu mai sunt resturi de tesut granular si cement necrozat, apoi usuca usor, prin tamponare. Totodata se efectueaza gravajul radacinilor dentare, cu acid citric. Ulterior se provoaca sangerare usoara, pentru a se forma cheaguri de sange aderente de tesuturi.

Dupa aceste proceduri se repozitioneaza gingia si se sutureaza cu fire neresorbabile. In cadrul unei operatii cu lambou se lucreaza pe o jumatate de arcada si procedura dureaza 1 - 3 ore.

Indicatii pentru operatii cu lambou:
- boli parodontale cu pungi parodontale medii si adanci, ce nu pot fi curatate prin proceduri parodontale nechirurgicale;
- resorbtie osoasa verticala;
- abces parodontal marginal;
- recidiva dupa chiuretaj subgingival;
- complementar operatiei de regenerare tisulara ghidata;
- indepartarea radacinii unui dinte pluriradicular;
- alungirea coroanei.

Inapoi sus