Tratamente pentru copii

 La DENTAL LUX TOTAL oferim copiilor atat educatie dentara cat si tratament dentar la costuri accesibile copiilor. Medicii nostri specialisti au ca scop:

-indepartarea fricii initiale fata de dentist
- educarea parintilor si copiilor pentru a intelege cat de importanta este mentinerea unei sanatati dentare bune
- cel mai important, predarea deprinderilor/ abilitatilor necesare pt a preveni problemele dentare mai tarziu.             Sigilantul este un material plastic (rasina) care se aplica pe suprafata de masticatie a dintilor din spate (premolari si molari) si are rolul de bariera, protejand smaltul de caria dentara.


  Procedura de aplicare a sigilantului este simpla si de scurta durata. Este o procedura fara durere si nu necesita anestezie sau folosirea frezei. Indicatia pentru sigilari dentare o au copiii si adolescentii dar si adultii. Este indicat ca sigilantul sa fie aplicat imediat dupa aparitia dintelui pe arcada. Dintele este curatat prin periaj profesional pentru o mai buna adeziune a sigilantului. Suprafata dentara este pregatita prin aplicarea unei substante (bonding) care favorizeaza aderarea sigilantului. Apoi sigilantul este aplicat in santuri si gropite dupa care este polimerizat pentru a face priza. Dupa aceasta etapa are loc lustruirea acesteia.         

  Nu este niciodata prea devreme sa monitorizati aparitia corecta a dintilor pe arcade pentru copilul dvs. Ortodontul poate identifica malocluzia - dintii inghesuiti sau probleme de muscatura - sau probleme de muscatura, intervenind apoi in ghidarea eruptiei corecte a dintilor pe arcada. Tratamentul ortodontic inceput cat mai devreme poate preveni un tratament ulterior mult mai laborios.
 
  De ce este important tratamentul ortodontic inceput cat mai repede?

 
  In primul rand imbunatateste aspectul fizionomic insa beneficiile sale depasesc cu mult partea estetica. Ortodontul poate indrepta dintii, ghida eruptia corecta a dintilor, corecta problemele de muscatura, chiar poate preveni unele extractii ulterioare. Indreptarea dintilor ajuta la o curatare mai buna si duce la prevenirea cariilor si bolilor gingivale.   

 Sigilarea - o metoda de prevenire a cariei dentare-

 Pe fata ocluzala (cea cu care mestecam) a dintilor laterali, exista un relief alcatuit din niste proeminente (cuspizi), delimitate de mici gropite (santuri si fosete). Stratul de smalt al dintelui nu ofera un invelis perfect. In special fetele ocluzale sunt cele mai vulnerabile la cariile dentare.

 Bacteriile orale si resturile alimentare se pot fixa la acest nivel, determinand aparitia cariilor. Aceste santuri si fosete sunt locuri unde, din cauza formei specifice, retentive, precum si a calitatii smaltului la acest nivel, se dezvolta cu predilectie cariile.

 Acest lucru poate fi prevenit prin acoperirea lor cu materiale speciale, procedeu denumit sigilare.

Varsta optima pentru un prim control stomatologic

Pentru ca sanatatea si confortul copilului sunt extrem de importante, specialistii nostri iti recomanda ca prima vizita la dentist a micutului tau sa fie realizata incepand cu varsta de 1 an.

Statisticile arata ca incidenta aparitiei cariilor, in special a cariilor de biberon la varste infantile este in crestere.

Totodata, este important pentru tine, ca parinte, sa primesti sfaturi din partea medicului, despre:

• factorii de risc in aparitia cariei dentare (de exemplu, adormirea copilului cu lapte si sucuri indulcite)
• posibilitatea testarii salivei si identificarea potentialitatii cariogenitatii dentare
• tehnicile corecte de periaj si cum sa formezi copilului aceasta deprindere sanatoasa
• impactul major pe care il pot avea deprinderile gresite asupra aparatului dento-maxilar (sugerea degetului, de exemplu)

Inapoi sus